Η ασφάλεια του ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

(1)

A. Αν και οι πιστοί οι οποίοι είναι έτσι για λίγο και άλλοι αναζωογονημένη μάταια εξαπατούν τον εαυτό τους με ψεύτικες ελπίδες και τις σαρκικές τεκμήρια που έχουν την εύνοια του Θεού και βρίσκονται σε μια κατάσταση της σωτηρίας (αλλά ελπίζω να χαθεί ): Ιερ. 17: 9? Ματθαίος 7: 21-23? Lk. 18: 10-14?8:41 Ιούνιο .; Εφεσ. 5: 6,7? Gal. 6: 3,7-9.
B. Όσοι πραγματικά πιστεύουν στον Κύριο Ιησού και τον αγαπώ στην ειλικρίνεια, προσπαθώντας να περπατήσει σε όλη την ειλικρίνεια πριν από αυτόν σε αυτή τη ζωή μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι στην κατάσταση της χάριτος, και μπορούν να χαίρονται με την ελπίδα της δόξας Ο Θεός?και τέτοια ελπίδα ποτέ δεν τους έφερναν σε δύσκολη θέση, Ro. 5: 2.5? 8:16? Ιούνιος 1 2: 3 ;. 3:14, 18, ​​19,24? 5:13? 2 Πέτρου 1:10.
(2)
A. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια απλή εικαστική και την πιθανή καταδίκη, η οποία βασίζεται σε ένα fallible ελπίδα, αλλά ένα αλάνθαστο διαβεβαίωση της πίστης: Rom. 5: 2.5? Έχω 6:11, 19,20? 1 Ιούνη 3: 2,14 ;. 4:16? 5:13, 19,20.
B. Με βάση το αίμα και τη δικαιοσύνη του Χριστού αποκαλύπτεται στο Ευαγγέλιο: Έχω 6:17 18? 7:22?10:14 19.
C. Και επίσης στην εσωτερική απόδειξη της εν λόγω χάρες του Πνεύματος στο οποίο αυτό τους κάνει να υπόσχεται: Mt. 3: 7-10? Mark 1:15? 2 Πέτρου 1: 4-11? Ιούνιος 1 2: 3 ;. 3:14, 18, ​​19, 24? 5:13.
Δ Και στη μαρτυρία του Πνεύματος έκδοσης μάρτυρες με το πνεύμα μας ότι είμαστε παιδιά του Θεού:Rom. 8: 15,16? 1 Κορ 2:12? Gal. 4: 6,7.
Ε Και, ως ένα αποτέλεσμα της του, διατηρεί την ταπεινή και αγία καρδιά: 1 Ιούν 3: 1-3 . .
(3)
A. Αυτό το αλάθητο διαβεβαίωση δεν ανήκει στην ουσία της πίστης στο σημείο που ένας πραγματικός οπαδός δεν μπορεί να περιμένει καιρό , και σύγκρουση με πολλές δυσκολίες πριν ο ίδιος να είναι μέρος αυτής της ασφάλειας: Πράξεις. 16: 30-34? 1 Ιουνίου 5:13.
B. Ωστόσο, έχει εξουσιοδοτηθεί από το Πνεύμα να γνωρίζουν τα πράγματα που είναι ελεύθερα δόθηκε από τον Θεό, μπορείτε να φτάσετε: Ro. 8: 15,16? 1 Κορ 2:12? Gal. 4: 4-6 με 3: 2? 1η Ιούνη 4:13 .;Εφεσ. 3: 17-19? Έχω 6: 11.12? 2 Πέτρου 1: 5-11.
Γ Χωρίς έκτακτη αποκάλυψη, από την ορθή χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης? και ως εκ τούτου, είναι καθήκον όλων μας να είναι επιμελής για να κάνει την κλήση και την εκλογή σας? έτσι ώστε η καρδιά του διευρύνθηκε με ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω, στην αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, και σε δύναμη και κέφι στα καθήκοντα της υπακοής, που είναι η σωστή καρπούς αυτής της διασφάλισης της: έτσι είναι απόσταση ασφαλείας είναι να οδηγήσει τους άνδρες στην ακολασία: 2 Πέτρου 1:10? Ψαλμός 119: 32? Ro. 15:13? Neh. 8:10? 1 Ιούνη 4: 19,16 ;. Ro. 6: 1, 2,11-13? 14:17?Τιτ. 2: 11-14? Εφεσ. 5:18.
(4)
A. Η ασφάλεια της σωτηρίας των αληθινών πιστών μπορεί να κλονιστεί, μειώθηκε και διακόπηκε με διάφορους τρόπους από αμέλεια στη συντήρηση: Έχω 6:11, 12? 2 Πέτρου 1: 5-11. 
B. Με εμπίπτουν σε κάποια ειδική αμαρτία πληγές η συνείδηση ​​και θρηνεί το Πνεύμα: Ψαλμός 51: 8, 12, 14? Εφεσ. 16:30.
Γ από κάποια ξαφνική ή ισχυρό πειρασμό: Ψαλμός 30: 7? 31:22? 77: 7, 8? 116: 11.
Δ Με αποσύρει το φως από το πρόσωπό του, επιτρέποντας ακόμη και εκείνοι που τον φοβούνται να περπατήσει στο σκοτάδι και δεν έχουν καμία φως: Είναι. 50:10.
Ε Ωστόσο, ποτέ δεν υπολείπονται του σπόρου του Θεού και τη ζωή της πίστης, ότι η αγάπη του Χριστού και τους αδελφούς, εκείνη την ειλικρίνεια της καρδιάς και της συνείδησης του φόρου, με την οποία, μέσα από τη λειτουργία του Πνεύματος, Αυτή η ασφάλεια είναι δυνατόν να απαλλαγούν την πάροδο του χρόνου? και η οποία, στο μεταξύ, οι αληθινοί πιστοί σώζονται από την πτώση σε απόλυτη απόγνωση: 1 του Ιούνη . 3: 9? Lk. 22:32? Ro. 8:15, 16? Gal. 4: 5? Ψαλμός 42: 5, 11.

MERIT ΚΑΙ ΧΑΡΗ

Το θέμα της αξιοκρατίας και της χάριτος βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής συζήτησης μεταξύ Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής θεολογίας. Η κύρια δήλωση της Μεταρρύθμισης ήταν ένας -ο gratia σωτηρία είναι μόνο με τη χάρη του Θεού. Οι πιστοί δεν φέρει καμία δική της αξία πριν από την κρίση του Θεού, αλλά να είστε αποκλειστικά στο έλεος και τη χάρη του Θεού.
Η αξία ορίζεται ως αυτή που κέρδισε ή άξιζε. Δικαιοσύνης απαιτεί ότι η πιστωτική δίνεται όπου άξιζε.
Merit είναι κάτι που ένα άτομο αξίζει για την απόδοσή του. Εάν το οφειλόμενο πίστωσης δεν έλαβε, μια αδικία έχει δεσμευτεί.
Ρωμαιοκαθολική θεολογία μιλά για την αξία με τρεις τρόπους. Αναφέρεται στην άξιζε αξία, κάτι που είναι τόσο άξια που επιβάλλει την υποχρέωση να ανταμειφθούν. Μιλά επίσης για μια σύμφωνες αξία, η οποία αν και δεν είναι τόσο υψηλές όσο το άξιζε αξία ανταμοιβή του Θεού θα είναι «συνεπής ή κατάλληλα". Η συνεπής αξία επιτυγχάνεται εκτελώντας καλά έργα, σε συνδυασμό με το μυστήριο της μετανοίας.
Ένας τρίτος τύπος αξία είναι πέραν του δέοντος αξία, η οποία είναι η αξία που ξεπερνά το Call of Duty.Είναι η υπέρβαση πλεονέκτημα επιτυγχάνεται με αγίους.
Αυτή η αξία έχει κατατεθεί στο ταμείο της αξίας από την οποία η εκκλησία μπορεί να το αφαιρέσει για να αντικαταστήσει τους λογαριασμούς όσους δεν διαθέτουν επαρκείς προσόντα να προχωρήσουν από το καθαρτήριο στον ουρανό.
Προτεσταντική θεολογία αρνείται και «διαμαρτυρία» εναντίον αυτών των τύπων των προσόντων, δηλώνοντας ότι το μόνο πλεονέκτημα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η αξία του Χριστού. Η αξία του Χριστού έρχεται σε μας από την επιείκεια μέσω της πίστης. Γκρέις είναι ο άδικος εύνοια του Θεού. Είναι μια ενέργεια ή διάθεση του Θεού προς εμάς. Χάριτος δεν είναι μια ουσία που μπορεί να κατοικήσει στις ψυχές μας.
Μεγαλώνουμε στη χάρη, όχι από ένα ποσοτικό μέτρο μιας ουσίας μέσα μας, αλλά από το φιλεύσπλαχνο βοήθεια του Αγίου Πνεύματος που κατοικεί μέσα μας, ενεργώντας με τη χάρη Του για μας και μέσα μας. Τα μέσα της χάριτος του Θεού να μας βοηθήσει στη χριστιανική ζωή περιλαμβάνουν Γραφή, τα μυστήρια, την προσευχή, την υποτροφία, και τις διδασκαλίες της εκκλησίας.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. Η σωτηρία μας είναι ένα gratia, από μόνη της χάριτος.
2. Δεν έχουμε καμία δική της αξία, που αναγκάζει τον Θεό για να σώσει εμάς .
3. Η Ρωμαιοκαθολική θεολογία διακρίνει μεταξύ του άξιζε αξία, συνεπή και περισσού. Αυτοί οι τρεις τύποι των προσόντων απορρίφθηκε από τον Προτεσταντισμό.
4. Γκρέις είναι ο άδικος υπέρ ή έλεος του Θεού προς εμάς.
Βιβλικών χωρίων για προβληματισμό
Ιωάννης 15: 1-8, Ρωμαίους 4: 1-8, Ρωμαίους 5: 1-5, 2 Κορινθίους 5: 17-19, Εφεσίους 2: 8-9, Τίτος 3: 4-7.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Μπορεί κανείς να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα εάν είναι ασφαλές; Δηλώνουν ότι κάποιος είναι βέβαιος για τη σωτηρία του, φαίνεται να είναι μια πράξη ακραίας αλαζονείας. Ωστόσο, η Αγία Γραφή μας καλεί να κάνουμε τη σωτηρία μας ένα θέμα ασφάλειας. Peter μας προστάζει: «Δια τούτο, αδελφοί, να είναι ακόμη πιο επιμελής για να κάνει την κλήση και την εκλογή βέβαιος σας" (2 Πέτρου 1:10).
Είναι καθήκον μας να αναζητήσουν επιμελώς τη βεβαιότητα της σωτηρίας μας. Δεν θα πρέπει να αναζητήσει σε αδράνεια περιέργεια να μάθω ποια είναι η κατάσταση της ψυχής μας, αλλά και να βελτιώσει την ανάπτυξή μας σε αγιασμό. Χριστιανοί που παραμένουν αβέβαιες για την κατάσταση της σωτηρίας σας υπόκεινται σε όλα τα είδη των ερωτήσεων που παραλύουν τα πόδια τους με τον Χριστό.Αντιμέτωπη με τις αμφιβολίες και είναι ευάλωτα σε επιθέσεις του Σατανά. Γι 'αυτό επιδιώκουμε να έχουμε την βεβαιότητα της σωτηρίας μας.
Υπάρχουν τέσσερις πιθανές θέσεις στη βεβαιότητα της σωτηρίας.
ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ : Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σωθεί και ξέρουν ότι δεν σώζονται. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν από εχθρότητα προς το Θεό που έχουν στην καρδιά τους και δεν θέλουν τίποτα να κάνει με τον Χριστό ως Σωτήρα τους. Είναι τολμηρό σε διακηρύσσοντας ότι δεν έχουν ανάγκη του Χριστού.Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως εχθρικό κοινό με το ευαγγέλιο.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σωθεί, αλλά δεν γνωρίζουν ότι έχουν σωθεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά σε μια κατάσταση χάριτος, αλλά δεν έχουν καμία βεβαιότητα της σωτηρίας.Μπορούν να αγωνίζονται με την αμαρτία στη ζωή τους και να αμφιβάλλουν για τη δική τους σωτηρία, επειδή ένοχη συνείδηση. Σε αυτή την ομάδα είναι εκείνοι που δεν έχουν ακόμη τη βεβαιότητα ότι είναι από την επιλεγμένη.
ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ: Υπάρχουν άνθρωποι που σώζονται και να ξέρουν ότι έχουν σωθεί. Αυτή είναι η ομάδα που αποτελείται από εκείνους που είναι σίγουροι για την επιλογή και την κλήση τους. Έχουν μια σαφή και ορισμένη αντίληψη για το τι είναι αυτό που η σωτηρία απαιτεί και έχουν εκπληρώσει τις απαιτήσεις.Πίστευαν τη μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος, όταν σήκωσε μαρτυρία για το πνεύμα τους, που ήταν οι γιοι του Θεού (Ρωμαίους 8:16).
ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σωθεί, αλλά νομίζουν ότι έχουν σωθεί. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη βεβαιότητα της σωτηρίας, αλλά δεν έχουν καμία σωτηρία. βεβαιότητα του είναι μια ψεύτικη βεβαιότητα.
Όπως μπορείτε να έχετε μια ψευδή διαβεβαίωση της σωτηρίας, πώς μπορούμε να ξέρουμε αν είμαστε στην τρίτη θέση ή την τέταρτη θέση; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό πρέπει να αναλύσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια αυτής της τέταρτης ομάδας και να ρωτήσω πώς είναι δυνατόν να έχουμε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
Ο ευκολότερος τρόπος για να έχουμε μια ψεύτικη βεβαιότητα της σωτηρίας είναι να έχουμε ένα ψεύτικο δόγμα της σωτηρίας. Για παράδειγμα, εάν ένα πρόσωπο κατέχει ένα οικουμενικό άποψη για τη σωτηρία μπορεί να ακολουθήσει την εξής συλλογιστική: Όλοι οι άνθρωποι έχουν σωθεί.
Είμαι ένα άτομο. Ως εκ τούτου, είμαι σωθεί.
Δεδομένου ότι αυτό το δόγμα είναι λάθος, τη βεβαιότητα αυτών δεν έχει σταθερή βάση.
Ένας άλλος τρόπος που οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια ψεύτικη βεβαιότητα της σωτηρίας είναι να πιστεύουν ότι μπορούν να φθάσουν στον ουρανό αν ζουν μια ζωή καλά. Εκείνοι που νομίζουν ότι ζουν αρκετά μια καλή ζωή για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός άγιου Θεού αυταπάτες στη σκέψη ότι σώζονται.
Αλλά τι θα συμβεί αν ένα πρόσωπο έχει ένα συγκεκριμένο δόγμα της σωτηρίας; Είναι ακόμα δυνατόν να έχουμε μια ψεύτικη βεβαιότητα; Πρέπει να απαντήσουμε ναι. Ένα άτομο μπορεί να πιστεύουν ότι έχετε την εξοικονόμηση πίστη, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει.
Η πραγματική δοκιμασία για την ασφάλεια είναι διττή. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να εξετάσουν τις δικές μας καρδιές και να δούμε αν έχουμε μια αληθινή πίστη στον Χριστό. Πρέπει να δούμε εάν ή όχι έχουμε μια γνήσια αγάπη για τη βιβλική Χριστού. Επειδή γνωρίζουμε ότι αυτή η αγάπη θα ήταν αδύνατη χωρίς αναγέννηση.
Δεύτερον, πρέπει να εξεταστεί ο καρπός της πίστης μας. Δεν χρειαζόμαστε τα φρούτα να είναι τέλεια για να έχουν αυτό το βεβαιότητα, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος των αποδεικτικών στοιχείων του καρπού της υπακοής στο επάγγελμα της πίστης μας είναι αξιόπιστη. Αν χωρίς το παρόν φρούτα, τότε δεν υπάρχει παρόν πίστη. Πού εξοικονόμηση πίστη είναι, υπάρχει ο καρπός της πίστης θα βρείτε επίσης.
Τέλος, πρέπει να επιδιώξουμε την πίστη μας στο Λόγο του Θεού, μέσω του οποίου το Άγιο Πνεύμα μαρτυρεί μαζί με το πνεύμα μας ότι είμαστε παιδιά του.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. Είναι καθήκον μας να αναζητήσουν επιμελώς τη βεβαιότητα της σωτηρίας.
2. Η βεβαιότητα της σωτηρίας βελτιώσει τον αγιασμό μας.
3. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες ή πιθανές θέσεις σε σχέση με βεβαιότητα:
(Α) Όσοι δεν έχουν αποθηκευτεί και να ξέρουν ότι δεν σώζονται.
(Β) Όσοι έχουν σωθεί, αλλά δεν έχουν τη βεβαιότητα ότι έχουν σωθεί.
(Γ) Όσοι έχουν σωθεί και να ξέρουν ότι έχουν σωθεί.
(Δ) Όσοι δεν έχουν αποθηκευτεί, αλλά πιστεύουν ότι έχουν σωθεί.
4. Η ψεύτικη βεβαιότητα βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα ψεύτικο δόγμα της σωτηρίας.
5. Για μια πραγματική βεβαιότητα πρέπει να αναλύσουμε τις δικές μας καρδιές και να εξετάσει τον καρπό μας πίστη.
6. Η απόλυτη βεβαιότητα προέρχεται από το Λόγο του Θεού ενωμένη με τη μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος.
Βιβλικών χωρίων για προβληματισμό
Ματθαίος 7: 21-23, Ιωάννης 3: 1-21, Ρωμαίους 8: 15-17, 2 Κορινθίους 1:12, 1 John 2: 3-6, 1 John 5:13.

Η ΚΟΙΝΗ ΧΑΡΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ αλληλοεπηρεάζονται.

Κοινή χάρη, φυσικά, την επιρροή και εμπλουτίζει την εκκλησία, αφού εκτός από την κοινή χάρη του Θεού δίνεται σε χτίστες, ξυλουργοί και άλλοι βιοτέχνες δεν έχουν ναούς? εκτός από το κοινό χάρη που δίνεται σε εκτυπωτές και βιβλιοδέτες (και ακόμη και εκείνοι που εργάζονται σε εταιρείες που κατασκευάζουν χαρτί και ξυλοκόποι που κόβουν τα δέντρα στο δάσος για να κάνει το χαρτί), δεν θα είχαμε Βίβλους.
Η εκκλησία οφέλη των κοινών χάριτος με πολλούς τρόπους στις καθημερινές δραστηριότητες.
Από την άλλη πλευρά, η ιδιαίτερη χάρη που ο Θεός δίνει σε εκείνους που σώζονται φέρνει πιο ευλογίες της κοινής χάριτος για τους άπιστους που ζουν στη σφαίρα επιρροής της εκκλησίας. Οι άπιστοι επωφεληθούν από τα παραδείγματα της χριστιανικής ζωής που βλέπουν στην κοινωνία, από τις προσευχές και το έλεος που οι Χριστιανοί κάνουν για την κοινότητα, από τη γνώση των διδασκαλιών της Γραφής και τη σοφία με την οποία θεωρούν ηθικά οφέλη και διανοούμενους, και η επιρροή των νομοθετικών, τα έθιμα και τις πεποιθήσεις μιας κοινωνίας που έρχονται μέσω των πολιτικών της χριστιανικής κοινωνικές δραστηριότητες.
Ιστορικά, η ισχυρή παρουσία εκείνων των οποίων οι ζωές έχουν αλλάξει από το ευαγγέλιο έχει συχνά το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των σκλάβων (στις βρετανικές αποικίες και τις Ηνωμένες Πολιτείες), τα δικαιώματα των γυναικών, η εξάπλωση της εκπαίδευσης δημόσια, την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, την αύξηση της παραγωγικότητας στην οικονομία, την υψηλή αξία της εργασίας, λιτότητα και ειλικρίνεια, και άλλα τέτοια πράγματα.
Η ΚΟΙΝΗ GRACE σώζει τους ανθρώπους.
Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κοινή χάριτος είναι διαφορετική από την εξοικονόμηση χάριτος. Κοινή χάριτος δεν αλλάζει την ανθρώπινη καρδιά και οδηγεί τους ανθρώπους στην πραγματική μετάνοια και πίστη, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να σώσει τους ανθρώπους (αν και η πνευματική και ηθική σφαίρα μπορεί να προσφέρει κάποια προετοιμασία για να κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο πρόθυμοι να δεχτούν το ευαγγέλιο).
Κοινή χάριτος περιορίζει την αμαρτία, αλλά δεν αλλάζει τη θεμελιώδη διάταξη του κανέναν στην αμαρτία, ούτε σε σημαντικό βαθμό καθαρίζει το πεσμένο ανθρώπινη φύση: Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι οι ενέργειες των απίστων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των κοινών χάριτος έχουν οι ίδιοι καμία αξία για να πάρει την έγκριση ή την εύνοια του Θεού. Οι ενέργειες αυτές δεν είναι το αποτέλεσμα της πίστης (και όλα αυτά που δεν της πίστης είναι, είναι αμαρτία "Ρωμαίους 14: 23, RVR 1960), ούτε είναι αυτοί που με κίνητρο την αγάπη για τον Θεό (Ματ 22: 37), αλλά μάλλον από την ίδια την αγάπη σε κάποια μορφή ή την άλλη.
Ως εκ τούτου, αν και έχουμε την τάση να λένε ότι τα έργα των απίστων συμμορφώνονται εξωτερικά με τους νόμους του Θεού είναι "καλά" με κάποια έννοια, που, ωστόσο, δεν είναι καλό από την άποψη της έχει πλεονεκτήματα για να κερδίσει την έγκριση ο Θεός ή να κάνει ο Θεός προς το αμαρτωλό δεσμεύεται με κάποιο τρόπο.
Τέλος, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι άπιστοι συχνά είναι πιο κοινή χάρη που τους πιστούς, διότι μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένο, πιο επιμελής, πιο έξυπνο, πιο δημιουργική και έχουν περισσότερα από τα υλικά οφέλη που η ζωή μπορεί να προσφέρει. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι ο Θεός ευνοεί ή θα αποκτήσουν κάποιο μερίδιο στην αιώνια σωτηρία, αλλά μόνο ο Θεός διανέμει ευλογίες της κοινής χάριτος με διάφορους τρόπους, και συχνά δίνει πολύ σημαντικό ευλογίες για τους άπιστους.
Σε όλα αυτά, θα πρέπει, φυσικά, να αναγνωρίζουν την καλοσύνη του Θεού (Πράξεις 14: 17), και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η αποκάλυψε θέλημα του Θεού είναι ότι η «καλοσύνη» του Θεού οδηγεί στη μετάνοια (Ρωμαίους 2: 4).

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ GRACE

Γιατί κοινή χάριτος του Θεού δίνει στους αμαρτωλούς που δεν αξίζουν και ποτέ δεν θα επιδιώξει τη σωτηρία; Μπορούμε να προτείνουμε τουλάχιστον τέσσερις λόγους.
Για να εξαργυρώσετε τα οποία θα αποθηκευτούν.
Πέτρος λέει ότι η ημέρα της κρίσης και την τελική εκτέλεση της θανατικής καθυστερεί επειδή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα σωθεί: "Ο Κύριος δεν είναι αργά για τη διατήρηση υπόσχεσή του, όπως μερικοί καταλαβαίνουν βραδύτητα. Μάλλον, αυτός είναι ασθενής μαζί σας, δεν θέλουν κανέναν να χαθεί, αλλά ότι όλοι θα πρέπει να μετανοήσουν.
Αλλά η ημέρα του Κυρίου θα έρθει σαν κλέφτης "(2 Πέτρου 3: 9-10). Πράγματι, ο λόγος αυτός είναι αλήθεια από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, γιατί αν ο Θεός ήθελε να σώσει κάποιους ανθρώπους από όλη την αμαρτωλή ανθρωπότητα, δεν θα μπορούσε να καταστρέψει όλους τους αμαρτωλούς αμέσως (διότι δεν είχε τότε ήταν ανθρώπινο γένος). Ως εκ τούτου, αποφάσισε να επιτρέψει ζωντανές για μια στιγμή και αμαρτωλή τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά, να επιτρέψει επόμενες γενιές να ζήσουν και να μπορούσε να ακούσει το ευαγγέλιο και να μετανοήσουν.
Να αποδείξει τον καλοσύνη και έλεος του Θεού.
Η καλοσύνη και το έλεος του Θεού δει όχι μόνο στη σωτηρία των πιστών, αλλά και στις ευλογίες που δίνει στους αμαρτωλούς που δεν αξίζουν. Όταν ο Θεός "είναι είδος προς την αχάριστος και ασεβείς» (Λουκάς 6: 35), την καλοσύνη του, αποκαλύπτεται στο σύμπαν, για τη δόξα του. David λέει: «Ο Κύριος είναι καλό για όλους? ότι συμπάσχει με όλη τη δημιουργία »(Ψαλμ 145: 9). Στην ιστορία της συνομιλίας του Ιησού με τον πλούσιο νεαρό άνδρα, διαβάζουμε: (Ιησούς τον κοίταξε με αγάπη) (Μάρκος 10:21), ακόμη και αν ο άνθρωπος ήταν ένας άπιστος Και σε μια στιγμή, θα δώσει πίσω, λόγω της τους μεγάλη περιουσία.
Berkhof λέει ότι «ο Θεός χύνει αμέτρητες ευλογίες όλους τους άνδρες και, επίσης, δείχνει σαφώς ότι είναι εκφράσεις της ευνοϊκής διάταξης του Θεού, η οποία, όμως, δεν φτάνει τη θετική βούληση της personar τις αμαρτίες τους, την άρση της ποινής του και να χορηγήσει σωτηρία"
Ο Θεός δεν είναι άδικος καθυστέρηση η εκτέλεση της ποινής κατά της αμαρτίας και χρονική ευλογίες διαρροή στον άνθρωπο, γιατί μην ξεχνάμε την τιμωρία, αλλά έτσι τι αναβληθεί. Καθυστερώντας την τιμωρία, ο Θεός δείχνει σαφώς ότι δεν υπάρχει ευχαρίστηση κατά την εκτέλεση της τελικής τιμωρίας, αλλά μάλλον απολαύσεις στη σωτηρία των ανδρών και των γυναικών. "Όπως σίγουρα όπως ζω, λέει ο Κύριος ο Θεός, [είναι] ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με το θάνατο των ασεβών, αλλά μάλλον ότι γυρίζουν από τους τρόπους τους και να ζήσουν» (Ez 33: 11)? "Επειδή θέλει όλοι να σωθούν και να έρθουν να ξέρουν την αλήθεια" (1 Τιμ 2: 4).
Σε όλη αυτή η καθυστέρηση της τιμωρίας μας δίνει σαφείς ενδείξεις για το έλεος, την αγάπη και την καλοσύνη του Θεού.
Νά αποδείξει η δικαιοσύνη του Θεού.
Όταν ο Θεός καλεί επανειλημμένα αμαρτωλούς να έρθει με πίστη και όταν απορρίπτουν συνεχώς την πρόσκλησή του, φαίνεται πιο καθαρά η δικαιοσύνη του Θεού για να τους καταδικάσουν. Paul προειδοποιεί όσους επιμένουν στη δυσπιστία ότι αυτό που κάνουν είναι να αποθηκεύσει μέχρι οργή εναντίον τους: «Με το πείσμα σας και την αμετανόητη καρδιά σας, την αποθήκευση έως και οργή ενάντια στον εαυτό σας για την ημέρα της οργής και της αποκάλυψης της δίκαιης κρίσης "(Ρωμ 2: 5).
Την ημέρα της κρίσης ο καθένας σκάσε και να λογοδοτήσει στο Θεό (Ρωμ 3:19) και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί ότι ο Θεός έχει άδικο.
Νά αποδείξει τη δόξα.
Τέλος, η δόξα του Θεού εμφανίζεται με πολλούς τρόπους μέσα από τις δραστηριότητες του ανθρώπου σε όλους τους τομείς όπου εκδηλώνεται κοινή χάριτος. Για την ανάπτυξη και την άσκηση κυριαρχίας πάνω στη γη, άνδρες και γυναίκες αποδείξει και να αντανακλούν τη σοφία του Δημιουργού τους, επιδεικνύουν παρόμοιες ιδιότητες με το Θεό και την αρετή και την ηθική εξουσία επί του Σύμπαντος, και τέτοια πράγματα.
Ενώ όλες αυτές οι δραστηριότητες αμαυρώθηκε από την αμαρτωλή κίνητρα, αντικατοπτρίζουν, ωστόσο, η υπεροχή του Δημιουργού μας και ως εκ τούτου, να δοξάσουν τον Θεό, δεν είναι μια πλήρης και τέλεια, αλλά σημαντικά.

 Η απάντησή μας το δόγμα της ΚΟΙΝΗΣ GRACE

Όταν σκεφτόμαστε τα διάφορα είδη της καλοσύνης που βλέπουμε στις ζωές των απίστων, λόγω της πλούσιας κοινής χάρη του Θεού, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τρία πράγματα:
Η ΚΟΙΝΗ GRACE δεν σημαίνει ότι λαμβάνουν την ΝΑ ΣΩΘΕΙ.
Ακόμη και εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες των κοινών χάριτος σημαίνει ότι όσοι το λαμβάνουν θα σωθεί. Ακόμη και οι πιο έξυπνο, πλουσιότερες και πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο χρειάζονται το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ή είναι καταδικασμένη για όλη την αιωνιότητα.
Ακόμα και οι πιο ευγενικοί και αξιοπρεπή γείτονες χρειάζονται το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ή είναι καταδικασμένη για όλη την αιωνιότητα. Μπορεί να φαίνεται σε αυτούς από το εξωτερικό οι οποίοι έχουν ανάγκες, αλλά οι Γραφές μας λένε ότι οι άπιστοι είναι «εχθροί του Θεού» (Ρωμ 5: 10? Col 1: 21? Ιακώβου 4: 4) και "κατά" του Χριστού (Ματθ 12: 30). "Θα συμπεριφέρονται ως εχθροί του σταυρού του Χριστού", "πειράζει μόνο γήινα πράγματα» (Φιλ 3: 18-19) και είναι «από τη φύση τους τα αντικείμενα της οργής» (Εφεσ. 2: 3).
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όχι σε παρακμή ως εντελώς BAD πράγματα που κάνουν τους άπιστους.
Με κοινή χάριτος, άπιστοι κάνει κάποια καλή, και θα πρέπει να δούμε το χέρι του Θεού σε αυτό και να είμαστε ευγνώμονες για το κοινό χάρη να το δούμε να λειτουργεί σε κάθε φιλία, κάθε ευγένεια, με κάθε τρόπο να παρέχουν τις ευλογίες σε άλλους. Όλα αυτά ενώ ο άπιστος δεν ξέρει, έρχεται τελικά από τον Θεό και αξίζει την τιμή και τη δόξα για αυτό.
Το δόγμα ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ GRACE πρέπει να είναι πιο τονώσει ευγνώμων στο Θεό.
Όταν περπατάμε σε έναν δρόμο και να δούμε τα σπίτια, τους κήπους και τις οικογένειες που ζουν με ασφάλεια, ή όταν διαπραγματευόμαστε στην αγορά και να δείτε τα πλούσια αποτελέσματα της τεχνολογικής προόδου, ή όταν caminamos.por-l9s-δάση και τα λιβάδια και προβλέπει την ομορφιά της φύση, ή όταν ζούμε προστατεύεται από την κυβέρνηση,; ή όταν είμαστε εκπαιδευμένοι με την εκτεταμένη ανθρώπινη γνώση, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όχι μόνο ότι ο Θεός στην κυριαρχία του είναι τελικά χορηγηθεί όλες αυτές τις ευλογίες, αλλά και ότι ο Θεός δίνει στους αμαρτωλούς που δεν τους αξίζουν καθόλου.

Αυτές οι ευλογίες που βλέπουμε στον κόσμο, δεν είναι μόνο απόδειξη της δύναμης και της σοφίας του Θεού, αλλά και μια συνεχής εκδήλωση άφθονη τη χάρη Του. Αντιλαμβανόμαστε αυτή η πραγματικότητα θα πρέπει να συμπληρώσετε τις καρδιές μας με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό σε κάθε δραστηριότητα της ζωής.