ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

(1)

A. Στην αρχή θα ευχαριστούσε τον Θεό τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα: I 1: 2? 1 Ιουνίου 2, 3? Gn.1: 2? Ιώβ 26:13? 33: 4.
B. Για την εκδήλωση της δόξας της εξουσίας, τη σοφία και την καλοσύνη Του Eternals: Ro. 1:20? Ιερ.10:12? Ps 104: 24? 33: 5, 6? Pr 3:19 .; Πράξεις. 14:15, 16.
Γ Δημιουργία ή κάνοντας τον κόσμο και όλα τα πράγματα σε αυτό, είτε ορατό ή αόρατο: Gn. 1: 1? 1 Ιουνίου 2? Col 1:16.
Δ Στο διάστημα των έξι ημερών : Gn. 2: 1-3? Ex . 20: 8-11.
Ε Και όλα καλά: Gn. 1:31? Ec 7:29 .; Ro. 5:12.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ό, τι υπάρχει στο χώρο και το χρόνο είχε μια αρχή. Είχα μια αρχή? όλοι είχαν μια αρχή. Το σπίτι στο οποίο ζούμε έχει μια αρχή. Τα ρούχα που φοράμε είχε μια αρχή. Υπήρξε μια εποχή που, δεν υπάρχουν σπίτια μας, τα ρούχα μας, τα αυτοκίνητά μας, τα πλυντήρια ρούχων μας και τους εαυτούς μας. Δεν ήταν, δεν υπήρχε. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο εμφανής από αυτό.
Όπως είμαστε περικυκλωμένοι από τα πράγματα και τους ανθρώπους που είχαν προφανώς μια αρχή, μπαίνουμε στον πειρασμό να πηδήσει στο συμπέρασμα ότι τα πάντα είχε μια αρχή. Το συμπέρασμα αυτό, όμως, θα μπορούσε να είναι μια μοιραία άβυσσο του παραλογισμού άλμα. Θα ήταν μοιραίο για τη θρησκεία. Επίσης, θα ήταν μοιραία για την επιστήμη και τη λογική.
Γιατί; Δεν μπορώ να πω από την αρχή ότι τα πάντα που υπάρχει στο χώρο και το χρόνο είχε μια αρχή;Δεν είναι το ίδιο όπως λέγοντας ότι τα πάντα είχε μια αρχή; Δεν υπάρχει τρόπος. Είναι απλά λογικά και επιστημονικά αδύνατο ότι όλα είχε μια αρχή. Γιατί; Αν όλα αυτά υπάρχει είχε μια αρχή, τότε υπάρχειπρέπει να ήταν μια στιγμή που υπήρχε τίποτα.
Ας παύση μια στιγμή να αντανακλούν. Προσπαθούμε να φανταστούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα.Απολύτως τίποτα. Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε την απόλυτη ανυπαρξία. Η ίδια η έννοια είναι η άρνηση της κάτι.
Ωστόσο, αν ο χρόνος, όταν δεν υπήρχε τίποτα, τι θα τώρα; Ακριβώς. Τίποτα! Εάν δεν υπήρχε τίποτα, τότε η λογική με υποχρεώνει να συμπεράνουμε ότι πάντα θα υπάρχει τίποτα. Δεν είναι καν δυνατόν να μιλάμε για μια "πάντα" όταν δεν υπήρχε τίποτα.
Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι, στην πραγματικότητα, η πιο απόλυτη βεβαιότητα, ότι αν υπήρχε κάτι τότε δεν θα υπήρχε τίποτα τώρα; Η απάντηση είναι εκπληκτικά απλό, παρά το ότι ακόμη και πολύ έξυπνοι άνθρωποι σκοντάφτουν πάνω σε αυτό το προφανές γεγονός. Η απάντηση είναι απλά ότι δεν μπορείτε να εξάγετε κάτι από το τίποτα. Ένας απόλυτος νόμος της επιστήμης και της λογικής είναι ex nihilo nihil εφαρμογή (από το τίποτα, τίποτα δεν έρχεται). Τίποτα δεν μπορεί να παράγει τίποτα. Τίποτα δεν μπορείτε να γελάσετε, να τραγουδήσουν, θρηνώ, την εργασία, το χορό ή την αναπνοή. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να δημιουργήσετε. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί τίποτα δεν είναι. Δεν υπάρχει. Δεν έχει απολύτως καμία εξουσία γιατί δεν είναι.
Για κάτι από το τίποτα θα πρέπει να έχουν τη δύναμη της αυτο-δημιουργίας. Θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει από μόνη της, να έρθουν σε ύπαρξη. Αλλά αυτό είναι σαφώς παράλογο. Για κάτι για να δημιουργήσετε ή να παράγουν το ίδιο πρέπει να είναι πριν από αυτό. Αλλά αν κάτι είναι ήδη, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί.
Για να δημιουργήσετε μόνη της, κάτι θα πρέπει να είναι και να μην είναι, πρέπει να υπάρχουν και να μην υπάρχουν ταυτόχρονα και προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή είναι μια αντίφαση. Παραβιάζει το πιο θεμελιώδες όλων των επιστημονικών και ορθολογική νόμους, το νόμο της μη-αντίφασης.
Αν γνωρίζουμε τίποτα, γνωρίζουμε ότι αν υπάρχει κάτι σήμερα, τότε, κατά κάποιο τρόπο και κάπου, πρέπει να υπήρχε κάτι που δεν είχε αρχή. Γνωρίζω ότι λαμπρή στοχαστές όπως ο Bertrand Russell, στην περίφημη συζήτηση του με τον Frederick Copelston, υποστήριξε ότι η παρούσα σύμπαν είναι το αποτέλεσμα μιας «άπειρη σειρά των πεπερασμένων αιτίες». Προϋποθέτει μια άπειρη σειρά, που αναπτύχθηκε στην αιωνιότητα παρελθόν, προκαλώντας άλλα πράγματα που προκαλούνται πάντα. Αυτό που κάνει αυτή την ιδέα είναι απλά να εντάξουμε το πρόβλημα της αυτο-δημιουργίας στο άπειρο.Πρόκειται για μια ριζικά ανόητη ιδέα. Το γεγονός ότι έχει προταθεί από τους έξυπνους ανθρώπους καθιστά όχι λιγότερο ανόητο. Είναι χειρότερα από ό, τι ανόητο. Ανοησία μπορεί να είναι πραγματική.
Αλλά αυτή η ιδέα είναι λογικά αδύνατη. Russell μπορεί να αρνηθεί το νόμο που τίποτα δεν έρχεται από το τίποτα, αλλά δεν μπορεί να αντικρούσει χωρίς να υποπέσει διανοητική αυτοκτονία. Ξέρουμε (με λογική βεβαιότητα) ότι αν υπάρχει κάτι τώρα, τότε πρέπει να υπάρχει κάτι που δεν είχε αρχή. Το ερώτημα γίνεται τώρα ξέροντας τι ή ποιος.
Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που πιστεύουν ότι η απάντηση σε αυτό που βρίσκουμε στο ίδιο το σύμπαν. Υποστηρίζουν (όπως στην περίπτωση του Καρλ Σαγκάν) ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κοιτάξουμε πέρα ​​από το σύμπαν για να βρει κάτι που έχει μια αρχή από την οποία προέρχεται το παν. Με άλλα λόγια, δεν είναι απαραίτητο να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι σαν «Θεός» που ξεπερνά το σύμπαν. Το σύμπαν, ή κάτι στο σύμπαν, μπορεί να εκπληρώσει αυτό το ρόλο τέλεια.
Υπάρχει μια πολύ λεπτή λάθος σε αυτό το σενάριο. Έχει να κάνει με την υπερβατική έννοια του όρου.Στη φιλοσοφία και τη θεολογία η ιδέα της υπερβατικότητας σημαίνει ότι ο Θεός είναι «πάνω και πέρα ​​από" το σύμπαν, με την έννοια ότι ο Θεός είναι ένα ον ανώτερη από άλλες, προκειμένου όντα. Συχνά αναφέρονται στον Θεό ως το Υπέρτατο Ον.
Τι κάνει το κάτι Υπέρτατο Ον, εκτός από τα ανθρώπινα όντα; Σημειώστε ότι οι δύο έννοιες έχουν κάτι κοινό, η λέξη είναι. Όταν λέμε ότι ο Θεός είναι το Υπέρτατο Ον, που λέμε ότι είναι ένα είδος που είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα όντα. Τι ακριβώς είναι αυτή η διαφορά; Καλούμε υπέρτατη επειδή καμία αρχή. Είναι υπέρτατη επειδή όλα τα άλλα όντα οφείλουν την ύπαρξή τους σε αυτόν, ενώ ο ίδιος δεν οφείλει την ύπαρξή του σε κανέναν. Αυτός είναι ο αιώνιος Δημιουργός.
Οτιδήποτε άλλο είναι το έργο της δημιουργίας. Όταν ο Carl Sagan και άλλοι λένε ότι μέσα στο σύμπαν, και όχι πάνω ή πέρα ​​από το σύμπαν, υπάρχει κάτι που δεν έχει δημιουργηθεί, είναι απλά χρησιμοποιούν σοφιστείες για να συζητήσουν την κατοικία του Δημιουργού. Λένε ότι αυτό δεν δημιουργήθηκε ζωντανά εδώ (στο σύμπαν), και όχι "εκεί έξω" (πάνω ή υπερβαίνοντας το σύμπαν). Αλλά αυτό εξακολουθεί να απαιτεί την ύπαρξη ενός Υπέρτατου Όντος. Το μυστηριώδες μέρος, από την οποία προέρχονται όλα τα πράγματα που δημιουργήθηκε, αλλά είναι πέρα ​​και πάνω από οτιδήποτε άλλο από τη δημιουργία από την άποψη της ύπαρξης. Με άλλα λόγια, εξακολουθεί να απαιτείται η ύπαρξη ενός υπερβατικού Όντος.
Όσο περισσότερο ερευνούμε αυτό το «Δημιουργό μέσα-σύμπαντος" είναι περισσότερο σαν Θεός. Δεν έχει δημιουργηθεί. Δημιουργήστε ό, τι άλλο. Έχει την εγγενή δύναμη της ύπαρξης.
Τι είναι τόσο κρυστάλλινα τώρα είναι ότι αν υπάρχει κάτι, τότε πρέπει να υπάρχει ένα υπέρτατο ον που υπήρχε.
Η πρώτη δήλωση της Αγίας Γραφής είναι «Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τους ουρανούς και τη γη." Το κείμενο αυτό είναι θεμελιώδες για όλους χριστιανική σκέψη. Δεν είναι μόνο μια θρησκευτική δήλωση, αλλά μια ορθολογικά απαραίτητο έννοια.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. Ό, τι υπάρχει στο χρόνο και χώρο είχε μια αρχή.
2. Από τίποτα δεν έρχεται κάτι. Τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να κάνει.
3. Εάν δεν υπήρχε τίποτα, έτσι και τώρα θα υπάρχει είναι τίποτα.
4. Τώρα εκεί είναι κάτι? Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει κάτι που δεν είχε αρχή.
5. Τα πράγματα δεν μπορούν να δημιουργήσουν, διότι αυτό θα σήμαινε ότι ήταν πριν.
6. Εάν κάποιο «μέρος» του σύμπαντος δεν έχει δημιουργηθεί, τότε αυτό το «μέρος» είναι ανώτερη ή υπερβατική στα μέρη που είχαν μια αρχή.
7. Ένα ον που δεν έχει δημιουργηθεί είναι υψίστης σημασίας (είναι ένα ον μιας ανώτερης τάξης κτιστών όντων), ανεξάρτητα από το πού το σπίτι σας είναι.
8. Υπέρβαση αναφέρεται σε ένα επίπεδο ύπαρξης, δεν γεωγραφία.
Βιβλικών χωρίων για προβληματισμό
Γένεση 1, Ψαλμός 33: 1-9, Ψαλμός 104: 24-26, Ιερεμίας 10: 1-16, Εβραίους 11: 3.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η συζήτησή μας από τα θεία διατάγματα οδηγεί σε επανεξέταση της εφαρμογής της, δηλαδή το έργο της δημιουργίας δείχνοντας έναρξή του. Αυτή είναι η αρχή και η βάση της αποκάλυψης και το θεμέλιο της θρησκευτικής ζωής.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ

Η δημιουργία λέξη δεν χρησιμοποιείται πάντα στη Βίβλο με την ίδια έννοια. Με την αυστηρή έννοια αυτή η λέξη σημαίνει το έργο του Θεού, που παρήγαγε το σύμπαν και τα πάντα σε αυτό, εν μέρει, χωρίς τη χρήση προ-υπάρχοντα υλικά, αλλά και με τη χρήση υλικών που από τη φύση τους είναι ακατάλληλες για την εκδήλωση της δόξα του.
Η δημιουργία είναι το έργο του Τριαδικού Θεού, Γένεση 1: 2, Ιώβ. 26: 13? 33: 4? Ψαλμός 33: 6? Ησαΐας 40: 12-13? Ιωάννης 1: 3? 1 Κορ. 8: 6? Ο συνταγματάρχης 1: 15-17. Ενάντια Πανθεϊσμός πρέπει να κατέχουν ότι η δημιουργία ήταν μια ελεύθερη πράξη του Θεού. Δηλαδή, ο Θεός δεν χρειάζεται το υλικό σύμπαν, Εφεσίους 1:11? Rev .. 4:11.
Ενάντια ντεϊσμού επιβεβαιώνουμε ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν με τέτοιο τρόπο που εξαρτάται από αυτόν για πάντα. Είναι επειδή ο Θεός πρέπει να είναι κάτοχοι μέρα με τη μέρα, Πράξεις 17:28?Εβραίους 1: 3.
ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο "στην αρχή", η οποία είναι, στην αρχή όλων των πραγμάτων χρονικών. Πίσω από αυτή την "αρχή" έχουμε να κάνουμε με μια άπειρη αιωνιότητα. Το πρώτο μέρος της δημιουργικής εργασίας είναι εμείς που αναφέρονται στη Γένεση 1: 1 και ήταν η δημιουργία χωρίς προ-υπάρχοντα υλικά ή μάλλον τη δημιουργία από το τίποτα.
Η έκφραση «να δημιουργήσει από το τίποτα» δεν βρίσκεται στην Αγία Γραφή, αλλά μόνο ένα από τα Απόκρυφα, 2 Μακκαβαίων 7:28. Η ιδέα της δημιουργίας εκ του μηδενός περικλείεται στα ακόλουθα αποσπάσματα: Γένεση 1: 1? Ψαλμός 33: 9? 148: 5? Ρωμαίους 4: 7 και Εβραίους 11: 3.
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Κάποιοι διδάσκουν ότι ο σκοπός της δημιουργίας του είναι η ευτυχία του ανθρώπου. Υποστηρίζουν ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο απώτερος σκοπός της δημιουργίας, γιατί ο Θεός είναι ένα ον από μόνη της αρκετή. Αντίθετα, υπάρχει ο άνθρωπος για το Θεό και όχι ο Θεός στον άνθρωπο. Η Αγία Γραφή διδάσκει ξεκάθαρα ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, προκειμένου να φανερώσει τη δόξα Του. Φυσικά αυτή η εκδήλωση της δόξας του είναι να προωθήσει κάποια θαυμασμό από το πλάσμα, αλλά θέλετε να συμβάλλουν στην ευημερία τους, θα προκύψουν μέσα στις καρδιές σας λατρεύουν τον Δημιουργό. Ησαΐας 43: 7? 60:21? 61: 3? Ιεζεκιήλ 36: 21-22? 39: 7? Luke 2:14? Ρωμαίους 9:17? 11? 36? 1 Κορ. 15:28? Εφεσίους 1: 5. 6, 12, 14? 3: 9-10? Col 1:16.
Υποκατάστατο για την ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Εκείνοι που αρνούνται να δεχτούν το δόγμα της δημιουργίας έχει τις ακόλουθες θεωρίες για να εξηγήσουν το σύμπαν.
1. Μερικοί λένε ότι η αρχική ύλη είναι αιώνια και ότι το σύμπαν προέκυψε από την τυχαία ή ως αποτέλεσμα κάποια ανώτερη δύναμη. Η θεωρία αυτή συνεπάγεται αντίφαση να υποθέσουμε την ύπαρξη δύο αιώνια και άπειρη πράγματα, υπάρχει ένα δίπλα στο άλλο, δηλαδή, σημασία και δύναμη.Όπως μια εξήγηση είναι λογικά αδύνατο.
2. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Θεός και το σύμπαν είναι πραγματικά ένα πράγμα και ότι το σύμπαν είναι η αναγκαία συνέπεια ή το προϊόν της θείας ύπαρξης. Η θεωρία αυτή ο Θεός αφαιρεί τη δύναμη των δικών αποφασιστικότητά του, και αρνείται άνδρες την ελευθερία τους και την ηθική και υπεύθυνη χαρακτήρα. Κατά την ίδια στιγμή ο Θεός ο δημιουργός του κακού στον κόσμο.
3. Τέλος , κάποιοι κατέφυγαν στη θεωρία της εξέλιξης. Evolution προσφέρει καμία λύση για να εξηγήσει την προέλευση του κόσμου, δεδομένου ότι κατ 'αρχήν προϋποθέτει την ύπαρξη κάτι που αναπτύσσεται σταδιακά.

Ο πνευματικός κόσμος

Ο Θεός δημιούργησε όχι μόνο ένα υλικό σύμπαν, αλλά δημιούργησε επίσης ένα αγγελικό κόσμο των πνευμάτων.
ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Η σύγχρονη φιλελεύθερη θεολογία έχει εγκαταλείψει την πίστη του σε πνευματικά όντα. Η Βίβλος, αντίθετα, προϋποθέτει την ύπαρξή τους και να τους δίνει μια πραγματική προσωπικότητα. 2 Σαμουήλ 14:20? Ματθαίος 24:36? Jude 6? Rev .. 14:10. Κάποιοι διδάσκουν ότι οι άγγελοι έχουν αιθερικά σώματα, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφή. Οι άγγελοι είναι πνευματικά και καθαρό όντα (αν και μερικές φορές παρουσιάζονται σε υλικές μορφές), Εφεσίους 6:12? Εβραίους 1:14, χωρίς σάρκα και οστά, Luke 24:39, και ως εκ τούτου αόρατα, Col 1:16. Μερικά από αυτά είναι καλά, άγια και εκλεκτούς, Mark 8:38? Luke 9:26? 2 Κορ. 11:14? 1 Τιμ. 5:21? Rev .. 14:10 και άλλοι έπεσαν από την αρχική τους κατάσταση και, κατά συνέπεια, είναι κακά όντα, Ιωάννης 8:44? 2 Πέτρου 2: 4? Jude 6.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Σαφώς, υπάρχουν διάφορα είδη των αγγέλων. Η Αγία Γραφή μιλάει για τα χερουβείμ, που αποκαλύπτουν τη δύναμη, το μεγαλείο και τη δόξα του Θεού, και να κρατήσει την αγιότητα του στον Κήπο της Εδέμ, της σκηνής και του ναού. Γένεση 3:24? Ex 25:18? 2 Σαμουήλ 22:11? Ψαλμός 18:10 .; 80: 1?99: 1? Ησαΐας 37:16. Βρήκαμε επίσης τον Σεραφείμ αναφέρεται μόνο στον Ησαΐα 6: 2, 3. 6. Ο Σεραφείμ είναι οι υπηρέτες του Θεού στο θρόνο του, τραγουδούν ύμνους προς Αυτόν και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουμε τους σκοπούς τους. Σκοπός της είναι να συμβιβαστεί και να προετοιμάσει τους άνδρες να πλησιάσουν τον Θεό σωστά.
Δύο από τους αγγέλους τους να γνωρίζουν από το όνομα. Το πρώτο είναι Γαβριήλ, Νταν. 8:16? 9:21 Luke 1:10, 26. ειδική αποστολή του ήταν να επικοινωνήσει με τους άνδρες θείες αποκαλύψεις και ερμηνεύονται. Ο δεύτερος είναι ο Michael, ο Daniel 10:13, 21? Ιούδα 9? Rev .. 12: 7.
Στην επιστολή του Ιούδα ονομάζεται Αρχαγγέλου. Είναι ένας γενναίος μαχητής που παλεύει, μάχεται ενάντια στους εχθρούς του Θεού του λαού Του και τις δυνάμεις του κακού στον πνευματικό κόσμο. Η Αγία Γραφή αναφέρει επίσης αρκετές γενικές δηλαδή, πριγκιπάτα, εξουσίες, θρόνους, κτήσεις, αρχοντικά, Εφεσίους 1: 21? 3: 10? Ο συνταγματάρχης 1: 16? 2: 10? 1 Πέτρου 3: 22. Αυτά τα ονόματα υποδηλώνουν διαφορές στην κατάταξη και την αξιοπρέπεια μεταξύ των αγγέλων.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Οι άγγελοι λατρεύουν και δοξάζουν τον Θεό αδιάλειπτα, Ψαλμός 130: 20? Ησαΐας 6, Αποκάλυψη. 5:11.
Δεδομένου ότι η αμαρτία εισήλθεν εις τον κόσμον, άγγελοι εξυπηρετούν τους κληρονόμους της σωτηρίας, Εβραίους 1: 14 χαιρόμαστε για τη μετατροπή των αμαρτωλών, ο Λουκάς 15: 10, έσωσε τους πιστούς, Ψαλμός 34: 7? 91: 11, προστασία των μικρών, Ματθαίος 18:10, που είναι παρόντες στην εκκλησία, 1 Κορ. 11: 10? Εφεσίους 3: 10? 1 Τιμ. 5: 21, και να οδηγήσει τους πιστούς στην αγκαλιά του Αβραάμ, Luke 16: 22. Συχνά είναι οι φορείς της ειδικής αποκαλύψεις από τον Θεό, Δανιήλ 9: 21-23, Ζαχαρίας. 1: 12-14. Μεταδώσει τις ευλογίες του Θεού στο λαό του, Ψαλμός 91: 11-12? Ησαΐας 63: 9? Dan 6: 22? Πράξεις 5:19 και να εκτελέσει τις αποφάσεις του Θεού ενάντια στους εχθρούς τους, Γένεση 19: 1, 13? 2 Βασιλέων 19:35? Ματθαίος 13:41.
BAD ANGELS
Εκτός από τις καλές άγγελοι υπάρχουν και κακά άγγελοι που χαίρονται να αντιταχθεί Θεό και να καταστρέψει το έργο του. Αυτές οι άγγελοι δημιουργήθηκαν καλό, αλλά απέτυχε να διατηρήσει την αρχική του θέση, 2 Πέτρου 2: 4? Jude 6. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι αμαρτία του, αλλά μάλλον επαναστάτησε ενάντια στο Θεό και φιλοδοξούσε να θεϊκή εξουσία, v. 2 Θεσ. 2: 4, 9. τον Σατανά, ο οποίος ήταν ένας πρίγκιπας μεταξύ των αγγέλων, έγινε ο επικεφαλής εκείνων που έπεσε σε αμαρτία, Ματθαίος 25:41?9:34? Εφεσίους 2: 2. Με υπερφυσικές δυνάμεις του Σατανά και οι οικοδεσπότες του προσπαθούν να καταστρέψουν το έργο του Θεού. Γνωρίζουμε ότι προσπαθεί να τυφλώσει και να εξαπατήσει ακόμα και τους εκλεκτούς, και να δώσει την ενθάρρυνση για τους αμαρτωλούς να συνεχίσουν το κακό τους τρόπους τους.

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΥΛΙΚΟ

Στη Γένεση 1: 1 βρίσκουμε την ιστορία του αρχικού δημιουργία του ουρανού και της γης. Το υπόλοιπο του κεφαλαίου εξηγεί τι ορισμένοι αποκαλούν το δευτερεύον δημιουργία, δηλαδή, πως ο Θεός διεξάγεται ο κόσμος δημιουργήθηκε σε έξι ημέρες.
ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Έχει συζήτησε πολύ για το εάν οι ημέρες της δημιουργίας ήταν συνηθισμένο ημέρες ή όχι. Γεωλόγοι και οι υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης μας πείτε για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι αλήθεια ότι η λέξη "ημέρα" στην Αγία Γραφή δεν σημαίνει πάντα μια ημέρα 24 ώρες. Δείτε: Γένεση 1: 5? 2: 4? Ψαλμός 50: 15? Εκκλησιαστής 7: 14? Ζαχαρίας. 4:10. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι ακόλουθες σκέψεις ευνοούν ερμηνεύουν οι ημέρες της δημιουργίας ως ημέρες 24 ώρες:
1. Η εβραϊκή λέξη Yom (ημέρα) συνήθως υποδηλώνει μια συνηθισμένη ημέρα, και εκτός αν ορίζει διαφορετικά το κείμενο, πρέπει να νοηθεί ως ημέρα 24 ώρες.
2. Επαναλάβετε το εκφράσεις "πρωί" και "βράδυ" ευνοεί αυτή την ερμηνεία.
3. Θα ήταν, επίσης, την ημέρα των 24 ωρών Θεός χώρισε ως ημέρα ανάπαυσης κατά το τέλος της δημιουργίας.
4. Έξοδος 20: 9-11 μας διδάσκει ότι το Ισραήλ πρέπει να εργάζονται έξι ημέρες και το υπόλοιπο για την έβδομη, επειδή ο Κύριος τον ουρανό και τη γη σε έξι μέρες και αναπαύονται στην έβδομη.
5. Είναι σαφές ότι οι τρεις τελευταίες ημέρες ήταν ημέρες 24 ωρών επειδή καθορίζεται από τη σχέση της γης προς την ήλιο. Τώρα, αν οι τελευταίες τρεις ημέρες ήταν 24 ώρες, γιατί δεν είναι η πρώτη τέσσερα;
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΙ
Την πρώτη ημέρα ο Θεός δημιούργησε το φως και αποτέλεσαν τη μέρα και νύχτα για να διαχωρίσει το φως από το σκοτάδι. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια δημιουργήθηκαν την τέταρτη ημέρα ως τα αστέρια δεν είναι το ίδιο φως, αλλά μόνο φωτιστικά. Το έργο της δεύτερης ημέρας ήταν επίσης ένα έργο διαχωρισμού. Θεός χώρισε τα άνω και κάτω νερά και δημιούργησε τον ουρανό. Την τρίτη ημέρα το έργο του διαχωρισμού συνεχίστηκε διαχωρισμό της θάλασσας και της ξηράς.Ο Θεός δημιούργησε επίσης αυτή την ημέρα το φυτικό βασίλειο, τα δέντρα και τα φυτά.
Με τη δύναμη του Λόγου του Θεού Του έκανε τη γη για να φέρει στο προσκήνιο flowerless φυτά, τα λαχανικά και τα φρούτα καθένα σύμφωνα με δέντρα σπόρο του και την τάξη. Την τέταρτη ημέρα ο Θεός δημιούργησε τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια για διάφορους σκοπούς, δηλαδή, να διαιρέσει την ημέρα από τη νύχτα, είναι σημάδια των καιρικών συνθηκών, ρυθμίζουν τη διαδοχή των ημερών, μηνών και ετών και εποχές, αλλά και για τα λιμάνια της γης.
Το έργο της πέμπτης ημέρας ήταν η δημιουργία των πουλιών και των ψαριών, των κατοίκων του αέρα και του νερού. Τέλος, η έκτη ημέρα σηματοδότησε την κορύφωση της δημιουργικής εργασίας. Ο Θεός δημιούργησε τα ανώτερα ζώα, και ως ένα στέμμα αυτής της δημιουργίας βάλει τον άνθρωπο κατ 'εικόνα του Θεού. Το σώμα του ανθρώπου έγινε από το χώμα της γης, αλλά η ψυχή του ήταν το αποτέλεσμα της άμεσης δημιουργίας του Θεού. Την έβδομη ημέρα ο Θεός αναπαύθηκε από τη δουλειά του και ήταν ευτυχής να το δείτε.
Σημειώστε τον παραλληλισμό μεταξύ του έργου των τριών πρώτων ημερών και η τελευταία τρία:
1. Δημιουργία του φωτός.
2. Δημιουργία επέκταση και ο διαχωρισμός του νερού.
3 . Διαχωρισμός του νερού και ξηρά και την προετοιμασία να είναι το δωμάτιο των ζώων και του ανθρώπου.
4. Δημιουργία λιμάνια.
5. Δημιουργία τα πουλιά του αέρα και τα ψάρια της θάλασσας.
6. Δημιουργία των άγριων ζώων, τα βοοειδή και τα ερπετά, και τελικά ο άνθρωπος.
Η θεωρία της εξέλιξης
Εξελικτικοί προσπαθήσει να αντικαταστήσει τη βιβλική προέλευση της δημιουργίας για τις δικές τους απόψεις και θεωρίες. Λένε ότι όλα τα είδη των φυτών και των ζώων, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, και ότι οι διάφορες εκδηλώσεις της ζωής, όπως η νοημοσύνη, την ηθική και τη θρησκεία αναπτύχθηκαν από μια φυσική διαδικασία τέλειο, απλά, ως αποτέλεσμα των δυνάμεων της φύσης.Ωστόσο, μια τέτοια θεωρία είναι απλά μια εικασία και έχει αμέτρητα λάθη. Επιπλέον, είναι σε σοβαρή σύγκρουση με το λογαριασμό της δημιουργίας που βρέθηκαν στην Αγία Γραφή.
ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΜΝΗΜΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
1. Γένεση 1: 1. «Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τους ουρανούς και τη γη."
2. Ψαλμός 33: 6. «Με τον λόγον του τον Κύριο ήταν οι ουρανοί, και όλα υποδοχής τους από την αναπνοή από το στόμα του."
3. Ιωάννης 1: 3. "Όλα τα πράγματα έγιναν από τον ίδιο? χωρίς αυτόν τίποτα δεν γίνεται έγινε. "
4. Εβραίους 11: 3. «Με την πίστη μας καταλαβαίνουμε ότι οι κόσμοι πλαισιώνονταν από το λόγο του Θεού, έτσι ώστε ό, τι φαίνεται, ό, τι ήταν να μην δει."
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
1. Ησαΐας 43: 6-7. "Φέρτε ... όλα με το όνομά μου? για τη δόξα μου μεγάλωσε, το εκπαιδευμένο, και το έκανε. "
2. Ψαλμός 19: 1-2. "Οι ουρανοί διηγούνται τη δόξα του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργον των χειρών αυτού."
3. Ψαλμός 148: 13. «Αινείτε το όνομα του Ιεχωβά, για το όνομά του και μόνο είναι εξαιρετική? δόξα Του είναι πάνω από τη γη και τον ουρανό. "
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
1. Ψαλμός 103: 20. «Ευλόγησε τον Κύριο, που οι άγγελοί του, σας πανίσχυρη. Αυτό θα μπορεί ναεκπληρώσει τον λόγο του, υπακούοντας τη φωνή του λόγου του. "
2. Εβραίους 1:14. Είναι ότι δεν είναι όλα υπηρετώντας πνεύματα, που αποστέλλονται με τον υπουργόγια αυτούς που θα είναι κληρονόμοι της σωτηρίας;
3. Ο Ιούδας 6. «Και οι άγγελοι που δεν τηρούνται τους πρώτο περιουσία , αλλά άφησαν τη δική τους κατοικία, διατηρούνται κάτω από το σκοτάδι στο αιώνιο χρεογράφων μέχρι τη κρίση της μεγάλης ημέρας."
ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
1. Γένεση 1: 1. «Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τους ουρανούς και τη γη."
2. Έξοδος 20:11. "Για σε έξι ημέρες ο Κύριος έκανε τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και όλα όσα είναισ 'αυτά, και την έβδομη ημέρα αναπαύθηκε · διά τούτο ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα του Σαββάτου και το ιερό αυτό ."
Για περαιτέρω μελέτη BÍBLlCO
1. Με ποια έννοια η λέξη χρησιμοποιείται για να "δημιουργήσει" το Ψαλμός 51:10? 104: 30? Ησαΐας 45: 7;
2. Μπορούμε να πούμε ότι η Γένεση 1:11, 12, 20, 24, ευνοούν την θεωρία της εξέλιξης; Δείτε επίσης Γένεση 1:21, 25? 2: 9.
3. Τι σημαίνουν τα ακόλουθα χωρία μας διδάξει για την αμαρτία των αγγέλων; 2 Πέτρου 2: 4? Jude 6?βλέπε επίσης 2 Θεσσαλονικείς 2: 4-12.
(2)
A. Μετά ο Θεός είχε κάνει όλα τα άλλα πλάσματα, που δημιούργησε ο άνθρωπος, αρσενικό και θηλυκό, με λογική και αθάνατη ψυχή, που τις καθιστά κατάλληλες για τη ζωή με τον Θεό για τον οποίο δημιουργήθηκαν: Gn. 1:27? 2: 7? STG. 2:26? Mt. 10:28? Eq . 12: 7.
Β: Που έκανε στην εικόνα του Θεού, στη γνώση, τη δικαιοσύνη και την αγιότητα της αλήθειας: Gn. 1: 26,27? 5: 1-3? 9: 6? Ec 7:29 .; 1 Κορινθίους 11: 7? STG. 3: 9? Ο συνταγματάρχης 3:10? Εφεσ. 4:24.
Γ Έχοντας το νόμο του Θεού γραμμένο στις καρδιές τους, και τη δύναμη να εκπληρώσει αυτό, και όμως, με τη δυνατότητα παραβάτη, που έχουν αφεθεί στην ελευθερία της δικής τους βούλησης, η οποία ήταν ευμετάβλητος: Ro. 1:32? 2: 12α, 14-15? Gn. 3: 6? Ec 7:29 .; Ro. 5:12.

MAN στην αρχική του κατάσταση

Αυτός αφού εξέτασε το δόγμα του Θεού περνάμε στη μελέτη της θεωρίας του ανθρώπου, η οποία είναι η κορωνίδα του έργου του Θεού.
ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ανθρώπινης φύσης
Η πιο κοινή άποψη είναι ότι ο άνθρωπος αποτελείται από δύο μέρη, το σώμα και την ψυχή. Μια τέτοια πεποίθηση είναι σε αρμονία με το ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά και με τις Γραφές που μιλούν για τον άνθρωπο ως ένα ον που αποτελείται από "το σώμα και την ψυχή". Ματθαίος 6:25? 10:28 είτε «το πνεύμα και το σώμα", Εκκλησιαστής 12: 7? 1 Κορινθίους 5: 3, 5. Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι λέξεις «ψυχή» και «πνεύμα» δηλώνουν διαφορετικά στοιχεία και ως εκ τούτου ο άνθρωπος είναι «το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα." Δείτε 1 Θεσσαλονικείς 5:23.
Αντ 'αυτού, είναι σαφές ότι οι λέξεις «ψυχή» και «πνεύμα» χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ο θάνατος μας περιγράφεται ως "βγούμε από την ψυχή» Γένεση 53:18? 1 Βασιλέων 17:21 και άλλες φορές και αφήνοντας το πνεύμα, ο Λουκάς 23:46? Πράξεις 7:59. Οι νεκροί ονομάζονται "ψυχές", σε ορισμένες περιπτώσεις, Αποκάλυψη 9: 6 και 20: 4, αλλά σε άλλες περιπτώσεις "πνεύματα", 1 Πέτρου 3:19 και Εβραίους 12:23. Οι όροι αυτοί υποδηλώνουν την πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου φαίνεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ως «πνεύμα» είναι η αρχή της ζωής και της δράσης που ελέγχει το σώμα, και ως «ψυχή» είναι η προσωπική αντικείμενο που σκέφτεται, αισθάνεται, επιθυμεί και την προέλευση των παθήσεων.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την προέλευση της ανθρώπινης ψυχής.
Προΰπαρξη
Κάποιοι διδάσκουν ότι η ανθρώπινη ψυχή υπήρχε στην προηγούμενη κατάσταση και ότι κάτι συνέβη, γεγονός που εξηγεί την παρούσα κατάστασή του. Για κάποιο τέτοια υπόθεση έχει βοηθήσει να εξηγήσει το γεγονός ότι ο άνθρωπος γεννιέται στην αμαρτία, αλλά η γνώμη έχει γενικά απορριφθεί.
Traducianism
Σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αντλεί την ψυχή του, την ψυχή των γονέων τους.Αυτή είναι η κοινή γνώμη στα Λουθηρανική Εκκλησίες. Τα επιχειρήματά τους είναι ότι υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος ενός λογαριασμού της δημιουργίας της ψυχής της Εύας και αλλού στην Αγία Γραφή μιλήσει των απογόνων ως τα φιλέτα των πατέρων τους, Γένεση 46:26? Εβραίους 7: 9-10. Ευνοεί μια τέτοια άποψη ότι στον άνθρωπο και τα ζώα, ακόμη υπάρχουν δυνατότητες οικογένεια κινείται από την παλιά στους νέους, και στην περίπτωση των ανδρών, τα παιδιά κληρονομούν από τους γονείς τους την αμαρτωλή φύση, κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με την ψυχή με το σώμα.
Ωστόσο, η εν λόγω γνώμη αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, καθώς καθιστά τους δημιουργούς τους πατέρες των παιδιών τους κατά μία έννοια, ή υποθέτει ότι η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να χωριστεί σε διάφορα μέρη. Θέτει σε κίνδυνο και το δόγμα της αναμάρτητη φύση του Χριστού.
δημιουργισμός
Δημιουργισμός υποστηρίζει ότι η ψυχή είναι η άμεση δημιουργία του Θεού σε μια εποχή που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Οι ψυχές δημιουργούνται καθαρό, αλλά μολυσμένο με «αμαρτία πριν από τη γέννησή του από την επαφή με την αμαρτία που μαστίζει την ανθρωπότητα. Η αναθεώρηση αυτή είναι πολύ συχνή μεταξύ των Αναμορφωμένα εκκλησίες.
Υπέρ της διαπιστώνουμε ότι η Αγία Γραφή αποδίδει διαφορετική προέλευση για το σώμα και την ψυχή, Εκκλησιαστής 12: 7? Ησαΐας 42: 5? Ζαχαρίας 12: 1? Εβραίους 12: 9. Επιπλέον, εναρμονίζεται καλά με την πνευματική φύση της ψυχής και την αναμάρτητη φύση του Ιησού.
Αλλά έχει και τις δυσκολίες της, γιατί δεν εξηγεί την προέλευση των ιδιαιτεροτήτων και κληρονομικά χαρακτηριστικά, και για κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι κάνει ο Θεός ο συντάκτης της αμαρτωλής.
Τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού
Ο άνδρας, σύμφωνα με τη Βίβλο, δημιουργήθηκε κατ 'εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού. Γένεση 1:26 διδάσκει ότι ο Θεός είπε, «Ας κάνουμε άνθρωπο στην εικόνα μας, καθ 'ομοίωσιν». Και οι δύο λέξεις «εικόνα» και «καθ 'ομοίωσιν» δηλώνουν το ίδιο πράγμα και να αποδείξει τα ακόλουθα αποσπάσματα χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα: Γένεση 1:26, 27? 5: 1? 9: 6? 1 Κορινθίους 11: 7? Κολοσσαείς 3:10?Σαντιάγο 39. Η λέξη «καθ 'ομοίωσιν» ίσως υποδηλώνει ότι αυτή η εικόνα είναι περίπου η ίδια ή παρόμοια.Υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με την εικόνα του Θεού στον άνθρωπο:
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία .
Ρωμαιοκαθολικούς είναι η εικόνα του Θεού σε ορισμένα φυσικά χαρίσματα που ο άνθρωπος διαθέτει, όπως η πνευματικότητα της ψυχής, ελεύθερη βούληση και την αθανασία. Στο ότι ο Θεός προσθέτει άλλο ένα υπερφυσικό χάρισμα που ονομάζεται αρχική δικαιοσύνη για να καταστείλει την κατώτερη φύση.Αυτό, λένε, είναι η εικόνα του Θεού στον άνθρωπο.
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Λουθηρανική
Λουθηρανοί δεν συμφωνώ απολύτως με το άλλο στο σημείο, αλλά η γνώμη γενικότερα αποδεκτό είναι ότι η εικόνα του Θεού συνίσταται σε εκείνες τις πνευματικές ιδιότητες που δόθηκαν στον άνθρωπο κατά τη δημιουργία, δηλαδή, αληθινή γνώση, τη δικαιοσύνη και την αγιότητα. Σε τέτοιες ονομάζεται αρχική δικαιοσύνη. Όμως, μια τέτοια άποψη είναι πολύ στενή και περιορισμένη.
Η μεταρρυθμισμένη ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Αναμορφωμένα διάκριση μεταξύ των φυσικών εικόνα και την ηθική εικόνα του Θεού. Το πρώτο είναι πολύ ευρύτερη και καλύπτει την ηθική, λογική, την πνευματική και αθάνατο ανθρώπινο ον. Μια τέτοια εικόνα ήταν κρυμμένη, αλλά δεν καταστράφηκε από την αμαρτία. Η ηθική εικόνα του Θεού χρησιμοποιείται σε πιο περιορισμένη για να εκφράσουν αληθινή δικαιοσύνη, τη γνώση και την αγιότητα ότι ο άνθρωπος έχασε από την αρχική αίσθηση της αμαρτίας.
Αυτά τα χαρακτηριστικά αποκατασταθεί εν Χριστώ, Εφεσίους 4:24 και Κολοσσαείς 3:10. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος διατήρησε την εικόνα του Θεού, με την ευρύτερη έννοια, μπορεί ακόμη και να ονομάζεται κομιστής της εικόνας του Θεού? Γένεση 9: 6? 1 Κορινθίους 11: 7? 15:49? Ιακώβου 3: 9.
Ο άνθρωπος με το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Θεός καθιέρωσε αμέσως μια διαθήκη με τον άνθρωπο. Αυτό το πρωτότυπο σύμφωνο έχει κληθεί η διαθήκη των έργων.
ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
1. Σε Rom. 5: 12-21 ο Παύλος κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ του Αδάμ και του Χριστού. Σε Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι ώστε στο Χριστό πάνω από όλους εκείνους που έχουν λάβει τη ζωή Του. Αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ο Αδάμ ήταν ο εκπρόσωπος επικεφαλής όλων των ανθρώπων τώρα ως ο Χριστός είναι οεπικεφαλής και ο εκπρόσωπος όλων όσων είναι δικά σας.
2. Στο Ωσηέ 6: 7 διαβάζουμε: Αλλά, όπως ο Αδάμ, έχουν παραβιάσει τη διαθήκη. αμάρτημα του Αδάμ ονομάζεται παραβίαση της διαθήκης.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.
1. Τα συμβαλλόμενα μέρη. Οποιαδήποτε συμφωνία είναι πάντα μια συμφωνία μεταξύ δύο μερών. Εδώ είναι ο Τριαδικός Θεός, ο Κύριος και κυβερνήτης του σύμπαντος και ο Αδάμ ως εκπρόσωπος του ανθρώπινου γένους. Δεδομένου ότι αυτά τα δύο μέρη είναι πολύ άνιση, το σύμφωνο είναι περισσότερο από μια διευθέτηση φορολογικών άνθρωπο.
2. Η υπόσχεση. Η υπόσχεση διαθήκης είναι μια υπόσχεση ζωής στην υψηλότερη έννοιά της, η ζωή πάνω απ 'όλα ενδεχόμενο του θανάτου. Αυτή η ζωή είναι ό, τι οι πιστοί λαμβάνουν πλέον μέσω του Ιησού Χριστού, το δεύτερο Αδάμ.
3. Η προϋπόθεση. Η κατάσταση της διαθήκης ήταν απόλυτη υπακοή. Η θετική εντολή να μην σε φάνε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια δοκιμή τέτοιων υπακοής.
4. τιμωρίας. Η τιμωρία ήταν ο θάνατος με την ευρύτερη έννοια, σωματική, πνευματική και αιώνιο θάνατο του. Αυτό δεν είναι μόνο ο διαχωρισμός του σώματος και της ψυχής, αλλά και ο χωρισμός της ψυχής και του Θεού.
5. Τα μυστήρια. Το Δέντρο της Ζωής ήταν κατά πάσα πιθανότητα το μόνο μυστήριο αυτής της διαθήκης, αν μπορεί να ονομαστεί με το όνομα του μυστηρίου. Με αυτή την έννοια ήταν ένα σύμβολο και σφραγίδα ζωή.
Η διάρκεια ισχύος της διαθήκης του ΕΡΓΩΝ
Arminians υποστηρίζουν ότι αυτή η διαθήκη ήταν εντελώς καταργηθεί, αλλά αυτή η άποψη δεν είναι σωστή. Απαιτεί τέλεια υπακοή εξακολουθούν να ισχύουν για όσους δεν αποδέχονται τη δικαιοσύνη του Χριστού, Λευιτικό 18: 5? Γαλάτες 3:12. Παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να εκπληρώσει, όπως η δικαιοσύνη, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για εκείνους που είναι εν Χριστώ Ιησού επειδή πληρούσε τις απαιτήσεις του νόμου στη χώρα. Επίσης, η διαθήκη των έργων έπαψε να είναι ένας τρόπος ζωής, και παρέμεινε στερούνται της εξουσίας μετά την πτώση του ανθρώπου.
1. Τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης.
Α Ματθαίος 10:28. "Και δεν φοβούνται εκείνους που σκοτώνουν το σώμα αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή:. Αλλά μάλλον τον φοβούνται οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν τόσο την ψυχή και το σώμα στην κόλαση"
Β Ρωμαίους 8:10. "Αλλά αν ο Χριστός είναι μέσα σας , το σώμα είναι πράγματι νεκρό λόγω της αμαρτίας? Αλλά το Πνεύμα είναι η ζωή, λόγω της δικαιοσύνης."
2. Η δημιουργία της ψυχής.
Α Εκκλησιαστής 12: 7. "Και η επιστροφή της σκόνης στη γη, όπως αυτό ήταν και το πνεύμα επιστρέφει στο Θεό ο οποίος το έδωσε».
Β Εβραίους 12: 9. "Επιπλέον, είχαμε να παιδαγωγεί τους γονείς της σάρκας μας, και ευλάβεια. Γιατί να μην την καλύτερη υπακούει στον Πατέρα των πνευμάτων και να ζήσουν; "
3. Η δημιουργία του ανθρώπου με την εικόνα του Θεού.
Α Γένεση 1:27. "Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ 'εικόνα του, με την εικόνα του Θεού τον δημιούργησε? και αρσενικό και θηλυκό δημιούργησε τους . "
Β Γένεση 9: 6. "Όποιος ρίχνει το αίμα του ανθρώπου, από άνθρωπο θα πρέπει να χύσει το αίμα του?για το την εικόνα του Θεού που έκανε ο άνθρωπος. "
4. Ο άνθρωπος έχει κάτι από την εικόνα του Θεού.
A. Δείτε την παραπάνω στίχο, Γένεση 9: 6.
Β Ιακώβου 3: 9. "Με αυτό μπορούμε να ευλογεί ο Κύριος και Πατέρα, και μαζί με αυτό μπορούμεκατάρα άνδρες, οι οποίοι γίνονται καθ 'ομοίωσιν του Θεού."
5. Η αποκατάσταση της εικόνας του Θεού στον άνθρωπο.
Α Εφεσίους 4:24. "Και να θέσει σε το νέο άνθρωπο που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τον Θεό με δικαιοσύνη και αγιότητα της αλήθειας."
Β Κολοσσαείς 3: 10. "Και να θέσει σε το νέο άνθρωπο , η οποία ανανεώνεται σε γνώση μετά την εικόνα εκείνου που δημιουργήθηκε".
6 . Η διαθήκη των έργων.
Α Ωσηέ 6: 7. «Αλλά ήθελα Αδάμ έχουν παραβιάσει τη διαθήκη."
Β 1 Κορινθίους 15:22. "Για όπως σε Adam όλοι πεθαίνουν, ακόμη και έτσι στο Χριστό πρέπει όλα να γίνουν ζωντανοί"
ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
1. Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε αυτά τα χωρία που φαίνεται να διδάσκουν ότι ο άνθρωπος αποτελείται από τρία στοιχεία; Δείτε 1 Θεσσαλονικείς 5:23? Εβραίους 4: 12? συγκρίνετε Ματθαίος 22:37.
2. Μήπως του ανθρώπου 's κυριαρχία πάνω το υπόλοιπο της δημιουργίας, αποτελεί επίσης τμήμα της εικόνας του Θεού; Γένεση 1:26, 28? Ψαλμός 8: 6-8? Εβραίους 2: 5-9.
3. Τι υπογράφει ένα σύμφωνο μπορεί να βρεθεί στη Γένεση 2 και 3;

Το θέλημα του Θεού

Doris Day τραγούδησε ένα δημοφιλές τραγούδι που ονομάζεται "(It) θα είναι θα είναι". Με την πρώτη ματιά, το θέμα αυτού του τραγουδιού φαίνεται να μεταφέρω ένα είδος μοιρολατρίας που είναι καταθλιπτικό. Ισλαμική θεολογία συχνά λέει για ένα συγκεκριμένο γεγονός: "Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ".
κυρίαρχη εξουσία του Θεού πάνω στη δημιουργία Του και τα πάντα σε αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στη Βίβλο. Όταν αναφερόμαστε στο θέλημα του Θεού να κάνουμε, τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους. Η ευρύτερη έννοια που είναι γνωστή ως το μυστικό απόφαση του πάπα για δογματικές διαφορές, ή κυρίαρχη βούληση του Θεού.
Θεολόγοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για να αναφερθώ στο θέλημα του Θεού, μέσω του οποίου επιτάσσει κυριαρχικά ό, τι λαμβάνει χώρα. Δεδομένου ότι ο Θεός είναι κυρίαρχος και το θέλημά Του δεν μπορεί να είναι απογοητευμένοι, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα έξω από τον έλεγχό τους. Τουλάχιστον, θα πρέπει να "επιτρέψει" δεν έχει σημασία τι θα συμβεί. Αλλά ακόμα και όταν ο Θεός επιτρέπει παθητικά πράγματα να συμβούν, επιλέξτε επιτρέπουν τους , στο βαθμό που έχει πάντα τη δύναμη και το δικαίωμα να εμποδίσει και να παρεμβαίνει στις δράσεις και τις εκδηλώσεις αυτού του κόσμου. Στο βαθμό που επιτρέπει τα πράγματα να συμβούν, "έχει τη διάθεση» τους στο θέμα αυτό.
Παρά το γεγονός ότι η κυρίαρχη βούληση του Θεού είναι συχνά άγνωστη σε μας μέχρι να έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει μία πτυχή της διαθήκης του, που βρίσκουμε πολύ σαφής διδακτικός το θέλημά Του.Ο Θεός αποκαλύπτει το θέλημά του μέσω ιερό νόμο του. Για παράδειγμα, αυτό είναι το θέλημα του Θεού δεν κλέβουν? να αγαπάμε τους εχθρούς μας? μετανοούμε? είναι ιερό. Αυτή η πτυχή του θέλημα του Θεού έχει αποκαλυφθεί σε μας στο Λόγο Του και στις συνειδήσεις μας, στην οποία ο Θεός έχει γράψει ηθικό νόμο Του πάνω στις καρδιές μας.
τους νόμους της, είτε αυτά βρίσκονται στην Αγία Γραφή ή στις καρδιές μας, εφαρμόζονται πλήρως. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν τη θέλησή τους. Έχουμε τη δύναμη ή την ικανότητα να στρεβλώσουν την διδακτικός θέλημα του Θεού, αλλά ποτέ δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν. Ούτε είναι μια δικαιολογία για να αμαρτάνουμε disculpemos μας, λέγοντας, "(Εμείς) θα είναι θα είναι". Μπορεί να είναι το μυστικό και κυρίαρχη βούληση του Θεού ότι είμαστε "επιτρέψει" την αμαρτία, δηλώνοντας ότι του θα γίνει μέσω αμαρτωλό πράξεις των ανθρώπων.
Ο Θεός χειροτονήθηκε ότι ο Ιησούς προδόθηκε από την προδοσία του Ιούδα όργανο. Αλλά αυτό δεν κάνει την αμαρτία του Ιούδα στο χαμηλότερο προδοσία του Ιούδα ή λιγότερο κακό. Όταν ο Θεός "επιτρέπουν" παραβιάζουν διδακτικός τη θέλησή του, δεν πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την άδεια σε μια ηθική έννοια, να μας δώσει ένα ηθικό δικαίωμα. άδειά του μας δίνει τη δύναμη της αμαρτίας, αλλά όχι το δικαίωμα στην αμαρτία.
Ο τρίτος τρόπος η Αγία Γραφή μιλάει για το θέλημα του Θεού είναι σχετικά με τη διάθεση του θελήματος του Θεού. Αυτό θα περιγράφει τη στάση του Θεού. Ορίζουμε τι ευχαριστεί τον Θεό. Για παράδειγμα, ο Θεός δεν χαρούν για το θάνατο των ασεβών, αλλά έχει διακηρύξει θάνατο ή κακό. Η υπέρτατη απόλαυση του Θεού είναι στο δικό αγιότητα και η δικαιοσύνη του.
Όταν ο Θεός κρίνει τον κόσμο, απολαύσεις στο δικαιώνοντας τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη του, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι εκδικήθηκε, για να το πούμε με έναν τρόπο, από εκείνους που επρόκειτο να λάβουν την κρίση τους. Ο Θεός είναι ευχαριστημένος όταν βρίσκουν ευχαρίστηση μας στην υπακοή. Είναι αντιπαθεί, και πολλά, όταν είμαστε ανυπάκουος.
Πολλοί Χριστιανοί αφορά, και μάλιστα βασανίζω, για να βρείτε το "θα" του Θεού για τη ζωή τους. Εάν η βούληση που ψάχνουμε είναι το μυστικό θέλησή σας, κρυφό, ή απόφαση του πάπα για δογματικές διαφορές, τότε αναζήτησής μας θα είναι άκαρπες. Το μυστικό συμβουλή του Θεού είναι ένα μυστικό που ανήκει. Δεν έχει άρεσε το γνωστό σε εμάς. Μακριά από το να είναι ένα σημάδι της πνευματικότητας, η αναζήτηση για το μυστικό θέλημα του Θεού είναι ασυγχώρητο σε αυτό που ο Θεός είναι ιδιόκτητο εισβολή. Το μυστικό συμβουλή του Θεού δεν είναι η δουλειά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αγία Γραφή αναλαμβάνει, εν μέρει, μια πολύ αρνητική θέση σε σχέση με μάντεις, νεκρομαντεία και άλλες μορφές απαγορευμένων πρακτικών.
πρέπει να είναι σοφός μπορούμε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Ιωάννη Καλβίνου, όταν είπε: ". Όταν ο Θεός κλείνει άγιο στόμα του, επιμένουν"
Το πραγματικό σημάδι της πνευματικότητας βρίσκεται σε εκείνους που επιδιώκουν να γνωρίζει το θέλημα του Θεού αποκαλύπτεται στο διδακτικός θέλημά Του. Είναι ο ευσεβής πρόσωπο που στοχάζεται την ημέρα νόμο και τη νύχτα του Θεού. Όπως επιδιώκουμε την «καθοδήγηση» του Αγίου Πνεύματος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Άγιο Πνεύμα μας οδηγεί πάνω απ 'όλα στη δικαιοσύνη. Καλούμαστε να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του Θεού.
Το αποκάλυψε θέλημα του Θεού πρέπει να είναι το επάγγελμα μας? ακόμη, στην πραγματικότητα θα πρέπει να αποτελείται από την κύρια ασχολία της ζωής μας.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. Το θέλημα του Θεού σημαίνει τρία πράγματα:
(Α) Η απόφαση του πάπα για δογματικές διαφορές κυρίαρχη βούληση είναι η βούληση με την οποία ο Θεός κάνει όλα τα διατάγματα του και τα διατάγματα πληρούνται. Αυτό θα είναι το μυστικό μέχρι τη στιγμή που αυτό συμβαίνει.
(Β) Ο διδακτικός βούληση είναι ο νόμος ή οι εντολές αποκαλύφθηκε από τον Θεό. Έχουμε τη δυνατότητα να παραβιάζουν, αλλά δεν είναι η σωστή.
(Ε) Η συμφωνία θα περιγράψει τη στάση ή τη διάθεση του Θεού. Αποκαλύπτει τι ευχαριστεί τον Θεό.
2. Η ανθρώπινη αμαρτία έχει το κυριαρχικό «άδεια» του Θεού, αλλά δεν έχει καμία ηθική έγκριση.
Βιβλικών χωρίων για προβληματισμό
John 19:11, Ρωμαίους 9: 14-18, Εφεσίους 1: 11 , Κολοσσαείς 1: 9-14, Εβραίους 6: 13-18, 2 Πέτρου 3: 9
(3)
A. Εκτός νόμου να είναι γραμμένο μέσα στις καρδιές τους, έλαβε εντολή να μην σε φάνε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού? και, ενώ διατηρούνται, ήταν ευτυχείς σε κοινωνία με το Θεό και είχαν κυριαρχία πάνω από τα πλάσματα: Gn. 1: 26.28? 2:17.

Το Σύμφωνο των ΕΡΓΩΝ

Όταν δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, είχαν μια ηθική σχέση με το Θεό, τον Δημιουργό του. Όφειλαν υπακοή χωρίς κανένα εγγενές δικαίωμα να διεκδικήσει μια ανταμοιβή ή ευλογία για μια τέτοια υπακοή.Στην αγάπη του, το έλεος και τη χάρη, όμως, ο Θεός άρχισε πρόθυμα σε μια συμμαχία με τα πλάσματα της να προσθέσει μια υπόσχεση της ευλογίας με το νόμο Του. Δεν ήταν μια συμμαχία μεταξύ των εταίρων επί ίσοις όροις, αλλά μια συμμαχία που στηριζόταν στην πρωτοβουλία του Θεού και θεία εξουσία Του.
Η αρχική διαθήκη μεταξύ Θεού και ανθρωπότητας ήταν μια διαθήκη των έργων. Σε αυτή την διαθήκη, ο Θεός απαιτείται μια τέλεια και πλήρη υπακοή στην κυβέρνησή του. Υποσχέθηκε την αιώνια ζωή και την ευλογία να τον υπακοή, αλλά η ανθρωπότητα απειλείται με θάνατο αν αυτός παράκουσε το νόμο του Θεού. Όλα τα ανθρώπινα όντα από τον Αδάμ μέχρι σήμερα αναπόφευκτα περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαθήκη.
Οι άνθρωποι μπορούν να αρνηθούν να υπακούσουν ή ακόμα και να μην μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και την ύπαρξη ενός τέτοιου συμφώνου, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει ρήτρες. Όλα τα ανθρώπινα όντα είναι κάτω από ένα συμφωνημένο σχέση με τον Θεό, είτε ως παραβάτες του συμφώνου ή ως πιστοί οπαδοί του. Η διαθήκη των έργων είναι η βάση της ανάγκης μας για τη σωτηρία (επειδή έχουμε παραβιάσει) και η ελπίδα μας εξαγοράς (επειδή ο Χριστός έλαβε χώρα μας και σύμφωνες με τους όρους της διαθήκης).
Αρκεί μόνο μια αμαρτία για να παραβιάσει τη διαθήκη των έργων και να γίνει σε θέση να αποπληρώσει το χρέος μας προς τους οφειλέτες του Θεού. Το γεγονός ότι, μετά τη διάπραξη αν και μόνο μια αμαρτία, έχουμε κάποια ελπίδα να εξαγοράζονται οφείλεται στη χάρη του Θεού, και μόνο χάρη του Θεού.
Οι ανταμοιβές που λαμβάνουμε από τον Θεό στον ουρανό είναι επίσης πράξεις της χάριτος. Ο Θεός είναι το επιστέγασμα των δικών τους δώρα της χάριτος. Αν ο Αδάμ ήταν υπάκουοι στο Σύμφωνο των έργων, δεν θα πρέπει να επιτευχθεί μόνο αξία βάσει της συμφωνίας έχουν συμμορφωθεί με το Θεό. Όπως αμάρτησε ο Αδάμ, ο Θεός, στο έλεος του, έχει συσταθεί μια νέα διαθήκη της χάρης, που επέτρεψε και τη δύναμη της σωτηρίας.
Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος ο οποίος εκπλήρωσε τη διαθήκη των έργων. Το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ιησούς. Το έργο του ως το δεύτερο ή το νέο Adam εκπληρώσει όλους τους όρους της αρχικής μας διαθήκη με τον Θεό.
Η αξία που κατάφερε να εκπληρώσει είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι εμπιστεύονται στον Ιησού. Ο Ιησούς είναι το πρώτο πρόσωπο για να εισάγετε τον ουρανό με τα καλά τους έργα. Μπορούμε επίσης να φτάσει τον ουρανό με τα καλά έργα, τις καλές πράξεις του Ιησού. Γίνε καλά έργα "μας", όταν δεχόμαστε τον Ιησού με πίστη. Όταν βάζουμε την πίστη μας στο Χριστό, ο Θεός μας χαρακτηρίζει τα καλά έργα του Χριστού στη δική μας. Η διαθήκη της χάρης πληροί τη διαθήκη των έργων, επειδή ο Θεός αναθέτει ελεύθερα την αξία του Χριστού στη δική μας. Με τη χάρη, λοιπόν, είναι ότι μπορούμε να πληρούν τους όρους της διαθήκης των έργων.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. Ο Θεός δημιούργησε ένα διαθήκη των έργων με τον Αδάμ και την Εύα.
2. Όλα τα ανθρώπινα όντα είναι αναπόφευκτα δεσμευτεί για την διαθήκη των έργων ιδρύθηκε από τον Θεό.
3. Όλα τα ανθρώπινα όντα έχουν παραβιάσει τη διαθήκη των έργων.
4. Ο Ιησούς εκπλήρωσε τη διαθήκη των έργων.
5. Η διαθήκη της χάριτος μας δίνει τα πλεονεκτήματα του Χριστού, η οποία μπορεί να ικανοποιήσει τους όρους της διαθήκης των έργων.
Περάσματα PAR ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Γένεση 2:17, Ρωμαίους 3: 20-26, Ρωμαίους 10: 5-13, Γαλάτες 3:10.

ALLIANCE

Η βασική δομή των σχέσεων που ο Θεός έχει δημιουργήσει με τους ανθρώπους του είναι η συμμαχία.Μια συμμαχία είναι κάτι σαν μια σύμβαση. Ενώ υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ συμμαχιών και των συμβάσεων, υπάρχουν και κάποιες σημαντικές διαφορές. Είναι και στις δύο περιπτώσεις οι συμφωνίες που δημιουργούν δεσμεύσεις. Οι συμβάσεις που ενοποιούνται από δύο διαπραγματευτικές θέσεις επί ίσοις όροις και τα δύο μέρη είναι ελεύθερα να μην υπογράψει τη σύμβαση.
Μια συμμαχία είναι μια συμφωνία. Ωστόσο, οι συμμαχίες στην Αγία Γραφή δεν είναι συνήθως από ομοτίμους. Αντίθετα, ακολουθούν το κοινό πρότυπο των συνθηκών μεταξύ κυρίαρχων και υποτελείς του στην αρχαία Εγγύς Ανατολή. Συνθήκες μεταξύ του κυρίαρχου και υποτελείς του (όπως φαίνεται στην περίπτωση των βασιλέων των Χετταίων) είχαν συμφωνηθεί μεταξύ κατάκτηση βασιλιά και κατέκτησε.
Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών.
Το πρώτο στοιχείο αυτών των συμφώνων είναι το προοίμιο, το οποίο προσδιορίζει τις αντίστοιχες μέρη. Έξοδος 20: 2 αρχίζει από λέγοντας: «Εγώ είμαι ο . Κύριος ο Θεός σου" Ο Θεός είναι το κυρίαρχο? ο λαός του Ισραήλ είναι οι υποτελείς.
Το δεύτερο στοιχείο είναι η ιστορική πρόλογο. Αυτή η ενότητα περιγράφει τι η κυρίαρχη (ή Κύριος) έχει κάνει για να αξίζει την πίστη, ότι έχουν απελευθερωθεί το Εβραίους από τη δουλεία στην Αίγυπτο.Στη θεολογική άποψη, αυτό είναι το τμήμα της χάριτος.
Στην επόμενη ενότητα, απαριθμώντας τι ο Κύριος απαιτεί εκείνοι κάτω από την κυβέρνησή του. Στην Έξοδο 20, οι απαιτήσεις αυτές είναι οι Δέκα Εντολές. Κάθε μία από τις εντολές θεωρήθηκε μια ηθική δέσμευση σε όλη την κοινότητα που έκανε το σύμφωνο.
Το τελευταίο μέρος αυτού του τύπου συμφωνίας λεπτομερώς τις ευλογίες και κατάρες. Ο Κύριος περιγράφει τα οφέλη που αντιστοιχούν στους υποτελείς να συμμορφωθεί με τους όρους της διαθήκης.
Βρείτε ένα παράδειγμα αυτού στην πέμπτη εντολή. Ο Θεός υπόσχεται στους Ισραηλίτες, που τις μέρες τους θα είναι μακρά στη Γη της Επαγγελίας, αν τιμούν τους γονείς τους. Το σύμφωνο περιγράφει επίσης τις κατάρες που θα έρθει, αν οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους. Ο Θεός προειδοποιεί το Ισραήλ δεν θα απαλλαγμένο από την ενοχή, αν δεν τιμούν το όνομά σας.
Αυτό το βασικό σχήμα είναι επίσης εμφανής στις διαθήκες του Θεού με τον Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής και ο Ιησούς στη διαθήκη με την εκκλησία του.
Στους βιβλικούς χρόνους, συμμαχίες κυρώθηκαν με το αίμα. Ήταν ένα έθιμο για τις δύο πλευρές του περάσματος συμμαχία μεταξύ διαμελισμένα ζώα, ως απόδειξη της συμφωνίας σχετικά με τους όρους της διαθήκης (βλέπε Ιερεμίας 34:18).
Ένα παράδειγμα αυτού του τύπου της συμμαχίας στη Γένεση 15: 7-21, όπου ο Θεός έκανε ορισμένες υποσχέσεις προς τον Αβραάμ, οι οποίες κυρώθηκαν από τη θυσία των ζώων. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Θεός που πέρασαν μεταξύ των κομματιών, υποδεικνύοντας έτσι ότι διέπραττε από υπεύθυνη όρκο να εκπληρώσει τη συμμαχία.
Η νέα διαθήκη, η διαθήκη της χάριτος κυρώθηκε από την αιματοχυσία του Χριστού στο σταυρό. Στο κέντρο αυτής της συμμαχίας είναι η υπόσχεση του Θεού για τη λύτρωση. Ο Θεός δεν έχει μόνο υποσχεθεί να εξαγοράσει όλους όσους εμπιστεύονται στο Χριστό, αλλά σφραγίζεται και επιβεβαίωσε εκείνη την υπόσχεση με το πιο ιερό του συνόλου των ψήφων. Σερβίρουμε και λατρεύουν ένα Θεό που έδωσε τον εαυτό του για την πλήρη λύτρωση μας.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Τα στοιχεία μιας διαθήκης έχουν ως εξής:
1. Το προοίμιο προσδιορίζει τον κυρίαρχο.
2. Η ιστορική πρόλογο που περιγράφει την ιστορία της σχέσης μεταξύ των μερών.
3. Οι όροι: οι όροι της συμφωνίας είναι λεπτομερείς.
4. Οι όρκοι / όρκους: υποσχέσεις που δεσμεύουν τα μέρη να συμμορφωθούν με τους όρους της διαθήκης.
5. Κυρώσεις: ευλογίες και κατάρες (ανταμοιβές και τιμωρίες) να εκτελεστεί από αποθηκεύσετε ή να σπάσει τη διαθήκη.
6. Επικύρωση: η σφραγίδα της διαθήκης με το αίμα? δηλαδή ζώων θυσία και το θάνατο του Χριστού. 
Βιβλικών χωρίων για προβληματισμό

Γένεση 15, Έξοδος 20 Ιερεμίας 31: 31-34, Λουκ 22:20 Εβραίους 8 Εβραίους 13: 20-21.